Din tekst

BARGIB AUTOGUMMI A/S
alt idæk og fælge
alt i autoreparationer
Et godt alternativ til de autoriseret værksteder " Bare billigere "
Ådalsvej 50 2970 Hørsholm

Dæk og vinduesviskere 
Har du vinterdæk til bilen, er det en god idé at få dem monteret inden det begynder at sne. Hvis du ikke har vinterdæk, er det nu, at du bør overveje at anskaffe vinterdæk.  Når først det bliver rigtig vinter, bliver de bedste vinterdæk hurtigt udsolgt.

Vinduesviskerne skal specielt om vinteren virke godt og effektivt. Vejsnavs og salt og eventuelt sne stiller store krav vinduesviskerne. En lavt hængende efterårssol i kombination med en forrude, som vinduesviskerne ikke kan holde rene, er nærmest lig med blindkørsel.

Rustbeskyttelse 
Rust er bilens værste fjende. Det er vigtigt, at karosseriet er rent og velholdt, så vinterens salt ikke angriber bilen mere end højst nødvendigt. En grundig undervognsvask, især i hjulkasser og langs dørpaneler fjerner aflejringer af snavs, som holder på fugt og salt. Undervognsspuling i vaskemaskinen er her ikke tilstrækkeligt. Du må selv i gang med en vandslange og en stiv børste.

Er bilen 3-4 år skal du være særlig opmærksom på rustfaren. Rusten kommer indefra og nedenfra, og ofte er der ingenting at se, før skaden er sket. Særligt det danske klima i vinterhalvåret med temperaturer på +/- 3c danner meget kondensvand i bilens hulrum samt i bilens mere end 60 m. pladesamlinger. Herved fremmes rustdannelsen og til sidst gennemtærres pladerne med dyre reparationer til følge. Det anbefales at bestille tid på rustbeskyttelsescentret i god tid, idet der ofte er ventetid om efteråret.

Kølervæske 
Det er selvfølgelig vigtigt, at kølervæsken er frostsikret. Væsken bør være beskyttet til mellem 25 minus grader og 35 minus grader.

Lakforsegling
Bilen kommer bedst gennem vinteren, hvis den er godt beskyttet af lak. Hvis du starter med en grundig rengøring af lakken, kan du nemmere gennemgå bilen for lakskader. Evt. ridser, stenslagsskader og mindre rustskader udbedres med en lakstift. Den fås i bilens originale farve hos bilforhandleren. Efterfølgende skal lakken voksbehandles eller lakforsegles. Lakken skyr nu fugt og snavs bedre, og er betydelig nemmere at holde ren ved almindelig bilvask. Kniber det med tiden, eller kan du ikke overkomme det, er der mange firmaer som tilbyder professionel lakkonservering.

Olieskift 
En vinterklargøring bør altid omfatte et olieskift, og det er ikke for tidligt at gøre det nu, så motoren er klar til de første kolde morgener. En tyk og træg motorolie er svær for motoren at trække rundt ved start i frostvejr. Vi benytter en god fuldsyntetisk letløbsolie og skifter oliefilteret samtidigt. Udskiftning af oliefiltret er en beskeden udgift, og et rent oliefilter er en forudsætning for et korrekt olietryk i motoren.

Batteri
Kontroller kapaciteten på batteriet. De fleste biler kører rundt med et batteri, der kun er 50-70% opladet, og kapaciteten falder generelt i takt med et koldere vejr (op til 50% ved hård nattefrost). Samtidig kræver vinterhalvåret et ekstra stort strømforbrug til lys, elruder, ventilationsanlæg, sædevarme og vinduesviskere. Batteriet bør derfor lades fuldt op med en autolader - og gerne flere gange i løbet af vinteren. Dette sikrer motorstart en kold morgen og forlænger batteriets levetid.

Check også at kabelforbindelserne til batteriet er rene. Rengør evt. med sæbevand og smør polerne ind i syrefri fedt. Kontroller om generatorens drivrem er tilstrækkelig stram og uden begyndende revner.

Bargib Autogummi A/S Ådalsvej 50 2970 Hørsholm Tlf: 45867400 Mail: Post@bargib.dk

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk